Keresés
  • szamocadri

Matchás panna cotta

Frissítve: jan 27

Mi lenne, ha elkészítenénk egy olasz édességet, a panna cottát, és tennénk bele egy kis matcha port, hogy japán beütése legyen, és mindezt veganizálnánk? Hát megmutatom, mi lett belőle:
Hozzávalók: (4 főre)

- 400ml kókusztejszín

- 400ml kókusztej

- 8dkg kristálycukor

- 4tk agar agar por

- 3ek matcha por

- 12 szem ribizli


Egy lábasban felforralunk 200ml kókusztejszínt, 100ml kókusztejet és 4dkg kristálycukrot. Közben 100ml kókusztejben elkeverünk 2 teáskanál agar-agart. Ha forr a tej, hozzáöntjük az agar-agaros keveréket, még pár percig forraljuk, és habverővel folyamatosan kevergetjük. Ha kész, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a 3 evőkanál matcha port. Ezután poharakba öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megszilárduljon kb egy órára. Ezzel kész is van a panna cottánk zöld része.

Közben elkezdhetjük a második lépést, ami lényegében ugyanaz, mint az első, csak nem teszünk bele matcha port, tehát ez lesz a desszert fehér része. Tehát megint felforralunk 200ml kókusztejszínt, 100ml kókusztejet és 4dkg kristálycukrot. 100ml kókusztejben elkeverünk 2 teáskanál agar-agart, majd folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a forrásban lévő keverékhez. Ha a zöld réteg megszilárdult, akkor ráöntjük a fehéret, majd visszatesszük a hűtőbe még egy órára.

Ha megszilárdult már csak ki kell varázsolni a panna cottát a poharakból. Egy késsel körbevághatjuk, hogy könnyebben kijöjjön. Díszíthetjük pár szem ribizlivel.


Szeretettel: Adri

6 megtekintés

©2019 by szamocadri. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now